Ontdek de omgeving

In de buurt van de boerderij

Zin om er lekker op uit te gaan met kinderen in Twente? In elke accommodatie is er een dikke informatiemap met de leukste tips en activiteiten voor uitjes met het hele gezin in Twente. De leukste routes om te wandelen, leuke binnen uitjes, tips voor uitjes tijdens het weekendje weg of in de vakantie, speeltuinen en gave buiten uitjes.

Vanaf je safaritent of lodge de natuurrijke omgeving verkennen; dat is heel eenvoudig. Je volgt de prachtige wandel- en fietsroutes en komt op allerlei verrassende plekken uit. Ongerepte natuur met allerlei dieren, bomen, planten, paden, uitkijkpunten en vennetjes. Midden op de heide of in het veen waar kuddes schapen en Schotse Hooglanders grazen, waan je je in een andere wereld.

Natuurgebieden

Landrijk De Reesprong is centraal gelegen tussen het Witte Veen, Buurserzand en het Haaksbergerveen. Drie uitzonderlijk mooie natuurgebieden met elk hun eigen karaktereigenschappen.

  • Witte Veen: prachtig, afwisselend natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland. Neem ook tijd voor een bezoekje aan de watermolen en restaurant Haarmühle.
  • Buurserzand; uniek natuurgebied met mooie picknickplaatsen bij onder andere het Buursermeertje.
  • Haaksbergerveen; mooie route met een 500 meter lang vlonderpad door de natuur.

Wandelen

Landrijk De Reesprong ligt op nog geen 3 kilometer van de Duitse grens. Wandel tussen de glooiende akkers en weilanden door. Volg de kronkelende landwegen en beken en verbaas je over de ongerepte natuur die hier nog bestaat. Op de site www.route.nl kun je je eigen routes uitzetten.

Vanaf de boerderij zijn er leuke ommetjes langs weilanden en bospassages te maken. Een leuke route, door het natuurgebied 't Witte Veen en met maar liefst drie speeltuinen onderweg is: https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/10288157/recreatieve-wandelroute/landrijk-de-reesprong-wandelroute-witte-veen-met-speeltuinen

Fietsen

Ontdek de geheimen van Buurse en omgeving door kilometers te fietsen door landschappen, heide, veen en bos. Neem je eigen broodjes mee en houd rustig even pauze op één van de vele picknickplaatsen of dorpspleintjes. Neem zelf je fiets mee of huur er een bij ons. We hebben een (afsluitbare) overdekte fietsenstalling en oplaadpunten voor de E-bike.

Er zijn vele gratis routes beschikbaar, maar ook wij geven je graag advies over de mooiste plekken in de buurt.

Voor toeristische informatie en actuele activiteitenagenda's:

Boerderij Landrijk De Reesprong

Het échte boerenleven ervaren in de Twentse natuur; daarvoor moet je bij Landrijk De Reesprong zijn. ‘s Ochtends wakker worden in één van onze luxe safaritenten of in onze lodge, snel de overall aanschieten en ‘hup’ naar de koeien, want die staan al te wachten om gemolken en gevoerd te worden. Daarna is het de beurt aan de kalfjes die staan te popelen om een flesje melk. Even langs de geitjes en dan lekker ontbijten. Natuurlijk met verse melk en eieren. Bij Landrijk De Reesprong mogen kinderen echt voor boer en boerin spelen. En als ouders kun je heerlijk genieten op het terras voor de lodge of safaritent. Het weidse uitzicht, de rust en het vermaak zorgen voor een uitzonderlijke combinatie voor jong en oud.

groeten, Herald, Bonita, Jurian en Lieke ter Heegde