Boerderijleven

Kom boer Herald en boerin Bonita meehelpen op de boerderij

Op onze boerderij is er gezellige dierenpret te vinden. Van koeien tot kalfjes, konijnen, kippen, geitjes, hond en poezen en alle vogels in de natuur. En vanuit de luxe tent kun je met de verrekijker kijken naar de reeën en voorbij huppelende konijntjes. Op de boerderij worden de dieren elke dag verzorgd, en de koeien twee keer per dag gemolken, 7 dagen in de week. We hebben ook heel veel weiland en akkerbouwland, daar halen we het voer af voor de dieren. Het land wordt bewerkt en er wordt geoogst, met de seizoenen mee. Ben je bij ons op de boerderij, dan mag je helpen bij de dieren en met allerlei klusjes. Bij ons vindt je geen inteken programma’s, aangezien onze koeien elke dag opnieuw de tijd bepalen voor het melken en voeren.

Dierenpret

Boerderij klein Boerderij klein b Boerderij klein d Boerderij klein f Boerderij klein o AKF Landrijk 8740 bewerkt AKF Landrijk 8541 bewerkt Bonita met paard DSC 0591 Image 2018 02 19 21 AKF Landrijk 8740 bewerkt 2 AKF Zakelijk Sony 01437 bewerkt
Boerderij klein Boerderij klein b Boerderij klein d Boerderij klein f Boerderij klein o AKF Landrijk 8740 bewerkt AKF Landrijk 8541 bewerkt Bonita met paard DSC 0591 Image 2018 02 19 21 AKF Landrijk 8740 bewerkt 2 AKF Zakelijk Sony 01437 bewerkt

Op onze boerderij wordt het ritme van de dag bepaald door de dieren en de natuur. Regen of zonneschijn, de dieren hebben elke dag hun verzorging nodig. Samen met de boer het voer binnen halen voor de volgende dag en het land bewerken met de tractor en machine. Er is genoeg te doen. Heeft de boer even geen klusje, dan is er weer volop tijd en ruimte om vrij te spelen en te ontdekken.

  • 20 koeien en kalfjes
  • Pony Xavira en Emily (gratis rijden en borstelen)
  • De poesjes
  • De geitjes
  • Mara de boerderijhond
  • Konijntjes
  • Scharrelkippen

Skelters, trampoline en een echte strohut

Het hele jaar door, kun je je vermaken op de boerderij. Van wilde bloemen plukken, fluiten op grassprieten en zwerven door de weilanden op zoek naar bramen. Maar ook speelgoed is er in overvloed. Voor de tenten is er een ruime speelweide met trampoline, schommels en een ruim voetbalveld. In het bos kan er volop hutten worden gebouwd en rond worden gestruind in de natuur. Bij regen kun je strohutten bouwen in de stroschuur. Maar het leukste is natuurlijk om modderplassen te maken en te springen in de waterplassen.

Volop speelpret is ook rijden op de skelters en traptractors. En mee doen met Oud-Hollandse spelletjes zoal zaklopen, aardappelrace en een potje sjoelen.

In het landwinkeltje vindt je ook nog een heel wandrek vol met gezelschapsspelletjes, puzzels en boeken.

Boerderij Landrijk De Reesprong

Het échte boerenleven ervaren in de Twentse natuur; daarvoor moet je bij Landrijk De Reesprong zijn. ‘s Ochtends wakker worden in één van onze luxe safaritenten of in onze lodge, snel de overall aanschieten en ‘hup’ naar de koeien, want die staan al te wachten om gemolken en gevoerd te worden. Daarna is het de beurt aan de kalfjes die staan te popelen om een flesje melk. Even langs de geitjes en dan lekker ontbijten. Natuurlijk met verse melk en eieren. Bij Landrijk De Reesprong mogen kinderen echt voor boer en boerin spelen. En als ouders kun je heerlijk genieten op het terras voor de lodge of safaritent. Het weidse uitzicht, de rust en het vermaak zorgen voor een uitzonderlijke combinatie voor jong en oud.

groeten, Herald, Bonita, Jurian en Lieke ter Heegde